|
-
רויאל פלאש
10/02/2011 01:12
שיעור פוקר למתקדמים - משחק בלי להסתכל על הקלפים
בשלב מסוים בלימוד של התלמידים שלי (אחרי כמה שיעורים מתקדמים), ישנה התנסות שאני רוצה להעביר אותה כאן לכולם ובחינם.
נכון, אני לא המצאתי אותה ואני לא הראשון שחשבתי ללמד את זה בהקשר הזה, אבל אני בהחלט מלווה את ההתנסות הזו בכמה טיפים שיכולים לשפר לכם את המשחק בכמה דרגות.
ההתנסות היא - "משחק בחשיכה"
כן כן, זוכרים שסיפרו לנו ש-אנט אוברסטאד זכתה בטורניר פוקר אונליין בלי שהיא הסתכלה בקלפים, למעט שני מקרים בשלב שולחן הגמר ?
אז אני ממליץ מאוד לכל אחד מכם למצוא משחק קל לרמתכם ולבנקרול שלכם (אם זה קאש או טורניר או אם זה אונליין או לייב) ולנסות את זה.
בגלל שאני מדריך של קאש לייב, אני ממליץ לנסות דווקא לשחק במשחק קאש לייב 1-2 ש"ח עם החבר'ה או משהו כזה. שהרמה היא לא גבוהה.
איך נעשה את זה ?
אוקיי, אז בכל עמדה בשולחן נשחק רגיל למעט קאט אוף ודילר (אם יש שני שחקנים טייטים אחרינו שממעטים לשחק, אפשר להוסיף גם את ההיי ג'ק).
בעמדות האלו לא נסתכל על הקלפים ונשתדל לעשות רייז-אופן / רייז-בידוד (isolation) / רירייז לרייז של שחקן לפנינו (3bet).
לא נשחק יד בלי שנהיה האגרסורים בה. לא נשלם בחשיכה ולא נעשה לימפ כמובן (בכלל).
אמנם המטרה העליונה של התרגול הזה היא שיפור משחק הפוזישן שלנו בעזרת רייזים ורירייזים מהקאט אוף והדילר, אבל אני נותן חשיבות רבה יותר לדרך שבה אנחנו מגיעים למטרה הזו.
כי בעצם כששחקן לא מתמקד בקלפים שלו ובקלפים שעל הלוח, הוא מתמקד בדברים האחרים שקורים בשולחן, שהם הרבה יותר חשובים.
וכך אנחנו מרוויחים את האלמנטים האלה:
- תצפית בשולחן (observation)
- התמקדות (מבטים) על היריבים שלנו.
- הקשבה לדיבורים של היריבים.
- ריכוז
ומה נשיג בעצם על ידי ההתמקדות הזו בדברים האחרים בשולחן?
נוכל להבין מתי שחקן לא אוהב את הקלפים שלו, מתי הוא כן אוהב אותם, מתי שחקן לא פוגע בפלופ, מתי כן פגע (בדר"כ מוריד את העיניים מהפלופ ומסתכל על הצ'יפים),
מתי אנחנו כן צריכים להמר בטרן שוב או בריבר כששחקן לא פוגע.
איך השחקן מהמר כשהוא חזק, איך הוא מהמר שהוא חלש.
מה השחקן אומר כשהוא מבלף, מה הוא אומר כשהוא רוצה שישלמו לו.
להקשיב לשחקן שאומר את הסכום לעומת שהוא זורק את הצ'יפים פנימה בהימור. מתי הוא חזק ומתי הוא חלש.
האם השחקן שאחרינו בא לעשות רייז או שהוא כבר מכין את הקלפים למאק.
מתי כן לעשות 3בט לשחקן שעשה רייז ומשחק מאוד פרוע ומתי נדע לזרוק.
מתי השחקנים בבליינדים הולכים לוותר על הבליינדים שלהם ולא מעניינת אותם היד הזו (חשוב מאוד בטורנירים לייב).
אח"כ כמובן להגיע לשואודאון ורואים מה כל אחד מהדברים האלה שקלטתם במהלך היד אומר לגבי היריב.
כשנכיר את היריבים שלנו טוב יותר, נוכל לשחק נגדם עם כל קלף עם פוזישן כשאנחנו מתמקדים רק בו ולא חשוב לנו אם יש לנו ביד שני שפיצים או 2-7.
לקרוא ספר שמסביר על התנהגות של שחקנים בשולחן וקריאת שפת הגוף שלהם, זה דבר מועיל ויפה.
אבל יכולים להיות הרבה דברים בספר הזה שבעצם קורים בדיוק להיפך עם היריב בשולחן שלכם. כל TELL הוא ייחודי ואינדיבידואלי וצריך לדעת לקרוא אותו.
עם הניסיון, התרגול וההתמקדות בצד הזה של המשחק (בעזרת המשחק בחשיכה), אתם תכירו הרבה יותר צורות התנהגות ותדעו לזהות את הדברים האלה בשחקנים אחרי מספר דקות, בלי להזדקק לישיבה של 3 שעות בשביל להבין מה עובר ליריב בראש.
בסופו של דבר אחרי שתתרגלו את המשחק הזה מספיק, הדברים האלה יהיו חלק אינטגרלי שיוטמע בתוך הישיבה שלכם בשולחן ובתוך המשחק שלכם
וכך תוכלו לשפר את המשחק שלכם בצורה ניכרת, כי כמו שאנחנו יודעים:
פוקר הוא לא משחק של קלפים, פוקר הוא משחק של אנשים
אשמח לשמוע דעות וסיפורים אישיים
-
13 המשתמשים הבאים הודו לRafi_Vegas על ההודעה המועילה:
alex161 (12/03/2011), AVI0707 (07/03/2011), BarMenham (10/02/2011), eNay (10/02/2011), er4n (10/02/2011), eyalla7 (28/03/2011), Gaby Livshitz (11/02/2011), gspot (10/02/2011), guyman (10/02/2011), Lenz (10/02/2011), nonickname (10/02/2011), pkr614 (11/02/2011), RedAlert25 (10/02/2011)
-
-
פלאש
10/02/2011 01:19
אהבתי
אפשר לנסות ב25-25 ?
-
-
סטרייט
10/02/2011 01:24
במקור פורסם על ידי Rafi_Vegas
איך נעשה את זה ?
אוקיי, אז בכל עמדה בשולחן נשחק רגיל למעט קאט אוף ודילר (אם יש שני שחקנים טייטים אחרינו שממעטים לשחק, אפשר להוסיף גם את ההיי ג'ק).
בעמדות האלו לא נסתכל על הקלפים ונשתדל לעשות רייז-אופן / רייז-בידוד (isolation) / רירייז לרייז של שחקן לפנינו (3bet).
לא נשחק יד בלי שנהיה האגרסורים בה. לא נשלם בחשיכה ולא נעשה לימפ כמובן (בכלל).
ומה עושים אחרי הפלופ לא הבנתי
I had u on the flop,u got me on the turn
-
-
רויאל פלאש
10/02/2011 01:33
במקור פורסם על ידי Poker-Brat
ומה עושים אחרי הפלופ לא הבנתי
אה, זה כבר חומר של השיעור הבא....
-
המשתמשים הבאים מודים ל Rafi_Vegas על התגובה המועילה:
-
סטרייט
10/02/2011 02:00
באמת אפשרי להיות כל כך הרבה פעמיים אופן רייזר בדילר/קטאופ במשחק 1-2 לייב (בארץ) שבכלל נוכל לשחק בחשיכה ?
לא זכור לי כל כך שהיו לי יותר מידי אפשרויות להיות אופן רייזר מהעמדות האלה
-
-
פול האוס
10/02/2011 17:17
מעולה, זה רק מחזיר לי סיוטים ממשחק מול איזה אגרו-אידיוט, שקם ועישן סיגריה בצד "תמשיכו לחלק לי", ואח"כ "אני בקול" לרייז שלי פרי פלופ כשאני עם AJ. קלפים נמוכים בפלופ, הימרתי והוא השווה (הוא עדיין עומד בצד), J בטרן - הכנסתי אותו אול אין. בא בנון-שאלאנט לקלפים שלו, מציץ והופך קינגים.
-
-
רויאל פלאש
-
-
זוגיים
10/02/2011 18:38
במקור פורסם על ידי Lenz
אולי סטודנט של רפי?
+1 טואאאב!
-
-
פול האוס
10/02/2011 19:07
ביום שבו אהמר לואליו בלי לראות את הקלפים- אדע שאין לי יותר מה ללמוד בפוקר.
-
-
רויאל פלאש
10/02/2011 20:06
אחחח... מגרד לי כאן לעשות בט שאני יכול לשחק 1000 ידיים ב25נל בלי להסתכל בקלפים ולצאת באיוון+.
-
-
פול האוס
10/02/2011 20:23
שיפיט, זה בט שגם אני יכול לעשות...
תעלה קצת ונתחיל לדבר.
-
-
רויאל פלאש
10/02/2011 21:19
קדימה, תציע את האודס שלך לעשות את זה. אני מוכן לשים את כספי על זה שאתה לא מצליח.
-
-
סטרייט פלאש
10/02/2011 21:27
איך אפשר בכלל לבצע התערבות כזאת, שמעתי גם על אנט שלקחה , האם היא הוכיחה שהיא באמת לא הסתכלה?
-
-
רויאל פלאש
10/02/2011 21:33
מצלמים את המסך במצלמת אינטרנט. בכל מקרה, בואו לא נעשה די-רייל לפוסט של רפי. אם יש מישהו שרוצה לעשות התערבות כזו בואו נפתח את זה בפוסט חדש.
-
המשתמשים הבאים מודים ל shipit על התגובה המועילה:
-
פול האוס
10/02/2011 22:49
במקור פורסם על ידי shipit
קדימה, תציע את האודס שלך לעשות את זה. אני מוכן לשים את כספי על זה שאתה לא מצליח.
אני צחקתי כמובן ידידי, אבל אני חושב שזו לא התערבות ברמה שלך. אני בטוח ב-100% ששחקן ברמתך עושה את זה בקלות. 25NL?
-
-
10/03/2011 17:11
רפי שמעתי את הסיפור על אנט והאמת שאף פעם לא ניסיתי או חשבתי על הנושא ברצינות יפה שאתה מעלה את זה... אבל למה צריך לשחק בחושך? כל הדברים הללו קורים כל הערב ואתה יכול לעקוב אחריהם אם אתה ביד ובמיוחד אם אתה לא ביד... איזה יתרון משחק "בחושך" נותן על פני התבוננות מתמדת כשאתה לא ביד? אשמח לשמוע את דעתך
-
-
רויאל פלאש
10/03/2011 17:16
כי כשאתה יודע את היד שלך אז לא משנה כמה תנסה להתעלם, עדיין בראש זה קצת ישפיע, אפילו טיפה. כשאתה לא יודע מה יש לך, אתה יכול להתרכז ב100 אחוז במה שקורה.
זהו הרמתי את הכפפה אני כבר לא עוקץ שנים
-
-
סטרייט פלאש
10/03/2011 18:56
גם שאני מסתכל על הקלפים אני תמיד שוכח מה יש לי
-
המשתמשים הבאים מודים ל nir0801 על התגובה המועילה:
-
רויאל פלאש
10/03/2011 20:20
במקור פורסם על ידי gspot
כי כשאתה יודע את היד שלך אז לא משנה כמה תנסה להתעלם, עדיין בראש זה קצת ישפיע, אפילו טיפה. כשאתה לא יודע מה יש לך, אתה יכול להתרכז ב100 אחוז במה שקורה.
זה
וגם כשאתה לא מסתכל על הקלפים אז אתה יודע שכל מה שמעניין אותך ביד הבאה היא כל מה שמסביב.
לעומת זאת כשאתה כן מסתכל בקלפים, אתה "מבזבז" זמן על לבדוק אותם וכשמגיע הפלופ אתה מסתכל עליו ולא על היריבים.
-
-
רויאל פלאש
11/03/2011 05:25
גם באמצע היד , כשצריך להחליט אם להשווות דחיפה של היריב לא מסתכלים?
אייך זה מסתדר עם אונליין (בהנחה שאני מסתיר את הקלפים)?
אפשר קישור לוידאו או כתבה על מה שאנט עשתה?
-
|
|