|
-
סטרייט
19/04/2011 09:21
קריטריונים לביצוע CBET
בכל ספרי ה-ABC פוקר, מלמדים אותנו שהקריטריונים לביצוע CBET (בהנחה שעשית רייז פרי, נניח עם אס-גבוה, ולא פגעת) הם:
1. הפלופ כולל קלפים נמוכים.
2. הפלופ יבש.
3. היריב הוא לא שחקן עם אחוזי השוואה גבוהים.
לגבי 2-3 אני מסכים. לגבי 1 - אני דווקא שמתי לב שסיכויי ההצלחה של CBET הם הרבה יותר גבוהים כשהפלופ כולל קלפים גבוהים, במיוחד אס. הסיבה לכך היא שבפוקר אונליין כששחקן משווה רייז פרי הוא בד"כ משווה עם פוקט נמוך או עם סוטד קונקטורס, ופחות עם ידיים כמו KQ, AT וכו'. כלומר, אם הפלופ כולל דווקא קלפים גבוהים, רוב הסיכויים שהיריב לא פגע ולעומת זאת הוא יודע שרוב הסיכויים שאני כן פגעתי.
מה דעתכם?
-
-
-
סטרייט פלאש
19/04/2011 10:59
אני די נגד הראיה הזאת לגבי סי-בטים.
cbet לא חייב להיות בלוף, זה פשוט דרך לקדם את היד
לדוגמא יש לך gutshot, המהלך הסטנדרטי הוא לעשות צ'ק בהינד כדי שלא יעשו לנו צ'ק רייז ויעיפו אותנו מאקוויטי שלנו.
אבל זה לא המהלך הנכון 100% מהזמן, אם היריב שלך יעשה לך צ'ק רייז בפחות מ5% מהזמן אז סי-בט הופך להיות המהלך היותר נכון.
לגבי טקסטורות פלופים, יותר חשוב איך היריב שלך משחק על הטקסטורות האלה.
למשל מול רגולרס הרבה פעמים לעשות סי-בט בפלופ A גבוה זה טעות, כי הם משחקים את הריינג' השווה שלהם בBB שונה, הוא יותר נוטה לכיוון Ax.
והדבר החשוב ביותר הוא להבין את זרימת המשחק - כמה פעמים ברצף היריב שלך מוכן לזרוק לסי-בט עד שנמאס לו והוא מחזיק מלחמה. לפעמים זה קורה כבר על היד הראשונה.
-
-
סטרייט
19/04/2011 11:10
במקור פורסם על ידי Lucarelli
אני די נגד הראיה הזאת לגבי סי-בטים.
cbet לא חייב להיות בלוף, זה פשוט דרך לקדם את היד
לדוגמא יש לך gutshot, המהלך הסטנדרטי הוא לעשות צ'ק בהינד כדי שלא יעשו לנו צ'ק רייז ויעיפו אותנו מאקוויטי שלנו.
אבל זה לא המהלך הנכון 100% מהזמן, אם היריב שלך יעשה לך צ'ק רייז בפחות מ5% מהזמן אז סי-בט הופך להיות המהלך היותר נכון.
לגבי טקסטורות פלופים, יותר חשוב איך היריב שלך משחק על הטקסטורות האלה.
למשל מול רגולרס הרבה פעמים לעשות סי-בט בפלופ A גבוה זה טעות, כי הם משחקים את הריינג' השווה שלהם בBB שונה, הוא יותר נוטה לכיוון Ax.
והדבר החשוב ביותר הוא להבין את זרימת המשחק - כמה פעמים ברצף היריב שלך מוכן לזרוק לסי-בט עד שנמאס לו והוא מחזיק מלחמה. לפעמים זה קורה כבר על היד הראשונה.
1. איזה אסים יש בטווח ההשוואה של הרגולרס? רק AQ. לעתים רחוקות AJ. עם AK הם בד"כ יעשו 3בט ועם AT ומטה הם לא ישוו, אלא אם כן הם תופסים אותך ממש אגרסיבי (אני מדבר על פול רינג) וגם אז לדעתי יהיה יותר 3בט מקול.
2. אתה התייחסת בתשובה שלך למקרה שהיריב משווה מהבליינד, אבל זה לא רוב המקרים. ברוב המקרים הוא ישווה מעמדה יותר קדמית.
3. מסכים איתך לגבי הזרימה של המשחק ומסכים איתך לגבי סיבט עם דרואים.
-
-
סטרייט פלאש
19/04/2011 11:22
לפי דעתך AXss זה לא בקולינג ריינג' של רגיולר?
-
-
סטרייט
19/04/2011 11:36
לדעתי, יותר נכון לעשות קרטריונים של "מתי לא לבצע CB"
אחוז סיבט נורמאלי אצל שחקן אונליין מרוויח הוא בערך 75%..
-
-
סטרייט פלאש
19/04/2011 11:40
זכור לי שתמיד אומרים שהפלופ הכי אידיאלי לCBET מורכב מקלף 1 גבוה A/K (שאנחנו אמורים לייצג) ושני קלפים נמוכים...
-
-
סטרייט פלאש
19/04/2011 11:41
אני מתייחס להכל ב6מקס. הריינג' של תשלום של רג ישתנה לפי איך הוא רואה אותך ואיך הוא מצפה לנצח אותך. לפעמים הוא יעשה 3בט עם 55, לפעמים הוא יעשה פלאט עם AKo.
זה נורא דינמי, סי-בט על פלופ A גבוה צריך להעשות בהבנה מול איזה ריינג' אתה עומד בדרך כלל.
-
-
סטרייט
19/04/2011 12:55
במקור פורסם על ידי Amich
לפי דעתך AXss זה לא בקולינג ריינג' של רגיולר?
זה כן בקולינג ריינג' שלו.
אבל אתה תראה אצלו יותר פוקטים וסוטד קונקטורס מאשר אסים.
-
-
סטרייט
19/04/2011 13:00
אני מתייחס להכל ב6מקס. הריינג' של תשלום של רג ישתנה לפי איך הוא רואה אותך ואיך הוא מצפה לנצח אותך. לפעמים הוא יעשה 3בט עם 55, לפעמים הוא יעשה פלאט עם AKo.
זה נורא דינמי, סי-בט על פלופ A גבוה צריך להעשות בהבנה מול איזה ריינג' אתה עומד בדרך כלל.
כל מה שאתה אומר זה נכון, אבל זה לא סותר את הדברים שלי.
ברור שמאוד חשוב להבין מול מי אתה עומד. באותו אופן, אם היריב שלך עם פולד לסי בט של 20% על מדגם של 2,000 ידיים - אז כל הדיון הזה לא רלוונטי.
אני התייחסתי לכך שמה שמלמדים בספרי ABC פוקר, על כך שפלופ אידיאלי לסי בט הוא קלפים נמוכים - זה לדעתי לא נכון, כי בממוצע עדיף פלופ עם קלפים גבוהים.
אתה מוזמן לחלוק על דעתי.
-
-
רויאל פלאש
19/04/2011 13:07
נראה לי שספרי ABC פוקר שאתם מדבר עליהם שווים כקליפת השום היום.
-
-
סטרייט פלאש
19/04/2011 13:33
למה אתה חושב שאני מנסה לסתור אותך, אתה צריך להבין שABC זה נכון בסיטואציות ספציפיות, ובפוקר כל סיטואציה היא ספציפית.
אם ליריב שלך יש פולד לסי-בט 20% זה יכול לתת לי זיקה עוד יותר גדולה לעשות סי-בט, כי הקופה שאני ארוויח בטרן או בריבר תהיה עוד יותר גדולה.
-
-
סטרייט
19/04/2011 13:48
למה אתה חושב שאני מנסה לסתור אותך, אתה צריך להבין שABC זה נכון בסיטואציות ספציפיות, ובפוקר כל סיטואציה היא ספציפית.
אם ליריב שלך יש פולד לסי-בט 20% זה יכול לתת לי זיקה עוד יותר גדולה לעשות סי-בט, כי הקופה שאני ארוויח בטרן או בריבר תהיה עוד יותר גדולה.
יכול להיות שאתה צודק, אבל לפחות בלימיטים שאני משחק (50NL ובשלבי עלייה ל-100NL) לעשות סיבט נגד שחקן עם פולד לסיבט 20% זה לדעתי מהלך של 0>EV - בהנחה שלא פגעת בפלופ כמובן.
-
-
פלאש
19/04/2011 17:09
נגד שחקן כזה, מה אחוז הפולד לסיבט בטרן שאתה תחפש כדי לירות נגדו שני כדורים(על רוב הבורדים)?
-
המשתמשים הבאים מודים ל guyman על התגובה המועילה:
-
פול האוס
19/04/2011 17:15
"D'Artagnan, motherfuckers! "
-
-
רויאל פלאש
-
-
סטרייט
19/04/2011 18:32
במקור פורסם על ידי onkatalan
מה אתם עושים בוואקום?
בואקום אם יש בשולחן אס, או לפחות 2 קלפים גבוהים (10 ומעלה), אני כמעט תמיד אתן סיבט.
אם יש בשולחן קלף גבוה אחד, אני אתן סיבט ביותר מ-50% מהמקרים.
אם יש בשולחן 3 קלפים נמוכים, ברוב המקרים אני לא אתן סיבט.
אגב, אחוז הסיבט שלי הוא 69 (60 אלף ידיים ב-NL50) - שזה אחלה מספר
-
-
סטרייט פלאש
19/04/2011 18:32
איך אפשר להכנס לנושא הזה? זה הדבר הכי כללי בעולם.. בלי שום מידע זה די ABC גם ככה.
-
-
סטרייט פלאש
19/04/2011 18:51
יו....זאת כזאת שאלה כללית...העצה שלי היא שתקח את הCB כברירת מחדל ותבדוק מתי לא כדאי לך לעשות כזה.
יש חוקי ברזל למתי לא כדאי לעשות Cבט :
כשהבוארד coordinated ואין לך מייד האנד או דרו חזק.
כשאתה במולטיווי פוט ואין לך מייד האנד או דרו חזק. (במיוחד אם יש יותר מ3 שחקנים ביד).
עכשיו, קח את המצבים האפורים, שבהן אין חוקיות נוקשה נגד C בט, תנתח את המשתנים ותראה האם כדאי יותר או פחות לבצע CB:
להוריד מינון: יריב CS, אתה מחוץ לפוזישן, יריב בטילט, יריב נוטה לפלואטים...
להגביר מינון: יריב טייט, אתה בפוזישן, יריב הרוויח קופה גדולה, יריב שחקן חלש
זה באופן כללי צריך להיות דפוס החשיבה שלך לע"ד
-
המשתמשים הבאים מודים ל dodly123 על התגובה המועילה:
-
21/04/2011 10:07
אין לי הרבה מה להוסיף לנאמר כאן, למעט העובדה שבאופן אישי אני הרבה פחות מכבד סי-בט על פלופים נמוכים מול שחקן אקראי, לעומת פלופים מהסוג ששוקו ציין (AXY/KXY) שמולם אני אזרוק את ה- SC שלי לסי בט ב- 90% מהפעמים גם כשאני בפוזישן.
-
|
|